Μόσχα: Απέλασε Ισραηλινό στρατιωτικό ακόλουθο


Μάιος 19, 2011.

Οι ρωσικές αρχές απέλασαν από τη χώρα τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ισραηλινής Πρεσβείας στη Μόσχα, Βαντίμ Λέιντερμαν, με την κατηγορία της κατασκοπείας, σύμφωνα με το AFP.

Το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας σχολιάζοντας τις κατηγορίες της Μόσχας δήλωσε ότι τις θεωρεί αβάσιμες. Τονίζει, μάλιστα, ότι το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες. 


Ο Λέιντερμαν κλήθηκε για ανάκριση και κατόπιν του εδόθη εντολή να εγκαταλείψει αμέσως την επικράτεια της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή ο ισραηλινός στρατιωτικός ακόλουθος  βρίσκεται, ήδη, στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό ‘Κανάλι Ένα’, επικαλούμενο πληροφορίες από το αναφερόμενο πρακτορείο, ανέφερε ότι  κατηγορήθηκε ο Λέιντερμαν δίχως να του προσάψουν καμία επίσημη κατηγορία, λόγω της διπλωματικής ασυλίας του.

Ενώ, γνωστή  ισραηλινή ιστοσελίδα,  ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας  Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (αντικατασκοπεία) κατηγόρησαν τον στρατιωτικό ακόλουθο για ενέργειές του στις 12 και 14 Μαΐου, καθ’ όν χρόνο βρισκόταν στο Ισραήλ.

Ο Σμήναρχος Λέιντερμαν ήταν  στρατιωτικό ακόλουθος στη ρωσική πρωτεύουσα από το 2008 και έπρεπε να αντικατασταθεί τον Ιούνιο του 2011.

--
Πηγή: Информационна агенция БЛИЦ