Κοσσυφοπέδιο: Σύγκρουση αστυνομίας – μουσουλμάνων


Ιούνιος 24, 2011.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συγκρούστηκε με  πιστούς μουσουλμάνους , σήμερα, καθώς  προσπάθησαν να  τηρήσουν την προσευχή της Παρασκευής σε διασταύρωση δρόμων, κοντά στο Τρίγωνο της Πρίστινα.


Ενώ έκαναν αυτό το θρησκευτικό τελετουργικό , επενέβη η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και προσπάθησε να τους απομακρύνει  από τη διασταύρωση του δρόμου , γιατί είχαν αποκλείσει  όλους τους δρόμους και δημιούργησαν  μεγάλο πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Ακολούθησαν διαπληκτισμοί  και αντιπαράθεση των μουσουλμάνων με τους αστυνομικούς. Οι πιστοί του Ισλάμ επέμεναν στην τήρηση της θρησκευτικής υποχρέωσής τους στη μέση του δρόμου. Οι αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου αναγκάστηκε να καλέσει ειδική μονάδα της ασφάλειας για να τους διαλύσει.

Η όλη διαδικασία ήταν προγραμματισμένη από ισλαμιστές  της μουσουλμανικής κοινότητας,  που είχε ως  στόχο  να πιέσουν την κυβέρνηση της Πρίστινα να ανεγείρει ένα τζαμί  στο κέντρο της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου.

Στις αρχές της εβδομάδας, εξάλλου, δημοσιεύματα των Τιράνων,  επικρίνουν την πολιτική που ακολουθείται για την άρνηση ανέγερσης τζαμιών «στο κέντρο των αλβανικών πόλεων των Τιράνων, της Πρίστινα και των Σκοπίων».


--
Πηγή: ina online