«Οι Έλληνες εμπόδισαν και άλλο πλοίο του ‘Στολίσκου της ελευθερίας 2’ »


Ιούλιος 7, 2011.

Οι ελληνικές αρχές, αργά χθες το βράδυ, εμπόδισαν το δεύτερο πλοίο του «στολίσκου της ελευθερίας 2» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να εγκαταλείψει τα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια.


Το καναδικο πλοίο ‘Tarir που μεταφέρει είδη διατροφής και μια ομάδα Παλαιστινίων ακτιβιστών ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι «Άγιος Νικόλαος» της Κρήτης, όπως ανέφερε η ελληνική ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μεταξύ των επιβατών του πλοίου.

Το Ισραήλ έκλεισε την πρόσβαση προς τα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη στη Γάζα το 2006, μετά από την σύλληψη του ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit, από τους παλαιστίνιους ισλαμιστές.

Έκτοτε το Ισραήλ απείλησε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να έχει πρόσβαση στον κόλπο από τη θάλασσα και κάλεσε τους ακτιβιστές της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα  να κατευθύνονται σε άλλα λιμάνια.

Οι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές λαμβάνουν επί χρόνια ενισχύσεις για την καταπολέμηση του ισραηλινού αποκλεισμού και προσπαθούν να στείλουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Την περασμένη εβδομάδα οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν ένα άλλο πλοίο από το «στολίσκο της ελευθερίας 2»,  το «Courage of Hope», το οποίο απέπλευσε  με προορισμό τη Γάζα χωρίς άδεια.


--
Πηγή: TOCKA