Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών: Εξαφανίστηκαν, μυστηριωδώς, απόρρητα έγγραφα

              Το νέο συγκρότημα κτηρίων των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας είναι σχεδόν έτοιμο

Ιούλιος 11, 2011.

Οι Γερμανικές αρχές φοβούνται ότι  τα σχέδια αξίας 1,6 δις ευρώ στα οποία υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες ασφαλείας,  για την ανέγερση του νέου συγκροτήματος των μυστικών υπηρεσιών, έχουν ‘κάνει φτερά’.


«Είναι ένα σοβαρό θέμα και η κυβέρνηση  ζήτησε  το συμβάν αυτό να διευκρινιστεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Stefan Zajbert, αμέσως μετά τη δημοσίευση της εξαφάνισης των εγγράφων από το περιοδικό ‘Focus’.

Η κυβέρνηση σχημάτισε μια επιτροπή η οποία θα ερευνήσει για το περιστατικό αυτό και θα διευκρινίσει με ποιον τρόπο είναι δυνατόν τα σχέδια, του σχεδόν ολοκληρωμένου κτηρίου, που βρίσκονται όχι πολύ μακριά από το Τείχος του Βερολίνου, να έχουν εξαφανιστεί παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά  μέτρα ασφαλείας.

Ο Stefan Zajbert είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν αναδιαμορφώσεις στα κτήρια αλλά είναι απαραίτητες ορισμένες προσαρμογές ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα υπονόμευσης της ασφάλειας. «Η εξαφάνιση των απορρήτων σχεδίων  είναι ντροπή για την BND» – υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας.

Τα σχέδια που ‘εξαφανίστηκαν’ αφορούν ευαίσθητα μέρη του κτηρίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο κεντρικός κόμβος Logists καθώς και σχέδια εισόδων και εξόδων σε περίπτωση άμεσης εκκένωσης.

Η BND επί δεκαετίες  είχε έδρα το Μόναχο. Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε  τη μετακόμισή της στο Βερολίνο, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.



--
Πηγή: Канал 5