Αλβανία: Ψηφίστηκε ο νόμος για την απογραφή του πληθυσμού


Ιούλιος 8, 2011.

Τα μέλη του αλβανικού Κοινοβουλίου, χθες, το απόγευμα ψήφισαν το νόμο για την απογραφή του πληθυσμού και των νοικοκυριών, που θα διενεργηθεί τον προσεχή Οκτώβριο.
Ο νόμος ‘ περί απογραφής του πληθυσμού’ ψηφίστηκε με 71 ψήφους υπέρ, δύο αποχές και καμίας παρουσίας της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, η οποία μποϋκοτάρισε  την εργασία του Κοινοβουλίου λόγων των γεγονότων της εκλογής του δημάρχου Τιράνων.


Ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογιών και πρόεδρος της κρατικής επιτροπής απογραφής, Πόλο Γκόετζ/ Polo Goetz, στην ομιλία τους τόνισε ότι το νομοσχέδιο πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις και αναμένεται η απογραφή να γίνει μέσα στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
«Οι πολίτες της Αλβανίας θα μπορέσουν να εκφράσουν ελεύθερα τις εθνοτικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις καθώς και τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε ο  αλβανός υπουργός.
Παρόλο την ψήφιση του νόμου αυτού διατυπώνονται επιφυλάξεις από εκπροσώπους των  μειονοτήτων , οι οποίοι δεν πιστεύουν στην πραγματική εφαρμογή του. Ο εκφοβισμός και η πίεση που ασκείται στην Αλβανία έχει στόχο την εξυπηρέτηση της πολιτικής των κομμάτων αλλά και της πολιτικής που εκφράζουν οι  αλβανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.


--