Канал 5: «Ακροδεξιοί τοποθέτησαν ένα νέο μνημείο του Αλεξάνδρου στην Ελλάδα»



Αύγουστος 1, 2011.

«Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους έξι μέτρων, έγιναν επίσημα στην Ελλάδα. Σε μικρή απόσταση από το Λιτόχωρο, ανάμεσα στον Όλυμπο και το Αιγαίο Πέλαγος, τοποθετήθηκε ο αρχαίος Στρατηλάτης και της Ελλάδας, ένα δώρο από τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ.


»Την τελετή της αποκάλυψης του αγάλματος παρακολούθησαν εθνικιστές πολιτικοί και οργανώσεις καθώς και πάνω από 2.000 πολίτες στέλνοντας μηνύματα  προς τα Σκόπια.

«Να αρχίσουν επιτέλους τα Σκόπια να σκέφτονται λογικά και να συνεργαστούν με την Ελλάδα, προς όφελος των δύο χωρών», ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

»Ο Καρατζαφέρης ο οποίος είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι το μνημείο θα τοποθετούνταν στην Αθήνα, αλλά αργότερα αποφάσισε να το παραχωρήσει στο Ίδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χαρακτήρισε τον σκοπιανό πρωθυπουργό ως ‘θορυβώδη Τύπο’ και ο πρώην νομάρχης της Βόρειας Ελλάδας ζήτησε να μην γίνει καμία παραχώρηση από την ελληνική πλευρά στις συνομιλίες για το όνομα.

»Ο Μέγας Αλέξανδρος, ωστόσο, είναι το κεντρικό πρόσωπο σε έκθεση του Μουσείου του Λούβρου.
»Δυόμισι μήνες πριν από την έναρξη της έκθεσης αυτής, έγινε μια μεγάλη εκστρατεία με τεράστιες αφίσες για την έκθεση που είχε τον τίτλο «Αρχαία Μακεδονία- Το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

»Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκθέματα για τον Μέγα Αλέξανδρο και να πληροφορηθούν ότι προέρχονταν από τη Μακεδονία που τώρα είναι μέρος της Ελλάδας.

--
Πηγή: Канал 5 Телевизија- 31.07.2011, 12:30