Έκπληξη η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Λιβύης στην Αθήνα

Φώτο Αρχείου: ο Αμπντουλάχ αλ Ομπέιντι με τον Γιώργο Παπανδρέου

Αύγουστος 12, 2011.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αμπντουλάχ Αλ Ομπέιντι, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά στις 11 Αυγούστου την Αθήνα και ζήτησε μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Λαμπρινίδη. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε 40 λεπτά, όπως μετέδωσαν τα ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.


Δεν είναι γνωστό εάν ο απεσταλμένος του Μουαμάρ Καντάφι σκοπεύει να επισκεφθεί και άλλες ξένες πρωτεύουσες σε αναζήτηση διπλωματικής λύσης στην κρίση της Λιβύης.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τις τελευταίες ημέρες έχει στενές επαφές με τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Ιορδανίας Αμπτελίλα αλ Χατίμπ, τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ στη Λιβύη και με τη Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Άστον, όπως αναφέρει το БТА.

Ο Αμπτουλάχ αλ Ομπέιντι βρισκόταν στην Ελλάδα τον Απρίλιο και στις αρχές της λιβυκής κρίσης. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν έκρυψε την επιθυμία του να αναλάβει η Αθήνα πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

--
Πηγή: Dariknews.bg