Τουρκία: «Να ψηφίσουν οι Βούλγαροι της Τουρκίας στις εκλογές της Βουλγαρίας»


Αύγουστος 26, 2011.

Ο πρόεδρος από τις πλέον μεγαλύτερες οργανώσεις των  Βουλγάρων μεταναστών στην Τουρκία, «Μπάλκιοτς», που εδρεύει στην πόλη Προύσα, καθηγητής Εμίνμπαλκαν κάλεσε του Βούλγαρους πολίτες που ζουν στην Τουρκία και θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προεδρικές εκλογές της Βουλγαρίας που θα γίνουν στις 23 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους,  να κάνουν δηλώσεις τις οποίες πρέπει θα καταθέσουν στις βουλγαρικές διπλωματικές αποστολές.

Τα παραπάνω αναφέρει ο ανταποκριτής του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων BTA και επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της προαναφερόμενης οργάνωσης δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους, όπως γίνεται στις δημοτικές εκλογές.


Ο Εμίνμπαλκαν  επεσήμανε ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 27 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή των δηλώσεων γίνεται στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Άγκυρα και στα προξενεία της Κωνσταντινούπολης και της Αδριανούπολης.

Οι δηλώσεις μπορούν, επίσης, να αποσταλούν με συστημένη επιστολή με την ένδειξη ‘επείγον’ ή με e-mail ξεχωριστά για το κάθε άτομο. Δείγματα δήλωσης παρέχονται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Μπάλκιοτς».

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για τους καταγόμενους από τη Βουλγαρία στις τουρκικές πόλεις Προύσα, Γιάλοβα και Μπαντίρμα άνοιξαν 20 εκλογικά τμήματα και ψήφισαν 23.000 άτομα.
--
Πηγή: mediapool