Σκόπια: Επιστολή Arifi σε Πάγκαλο



Σεπτέμβριος 1, 2011.

Η αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Κυβέρνησης και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τέουτα Αρίφι, απέστειλε επιστολή τον Έλληνα αναπληρωτή πρωθυπουργό, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία αναφέρει τις καλές προθέσεις και ιδέες της χώρας της για μια εποικοδομητική συνεργασία.


Ερωτηθείς η Τέουτα Αρίφι, από δημοσιογράφο,  εάν ο αλβανικός παράγοντας της χώρας θα πιέσει για μια ταχεία επίλυση της διαφοράς σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της σκοπιανής αντιπροσωπείας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, όπου είναι ανοικτή μια συνάντηση του Γκρούεφσκι με Παπανδρέου, η Αρίφι τόνισε ότι η  αλβανική πίεση δεν αναφέρεται στην  επίλυση της διαφοράς, αλλά, στην επιτάχυνση της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η ασφάλεια της χώρας και της περιοχής απειλείται, η αντιπρόεδρος των Σκοπίων τόνισε ότι :

« Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι η ασφάλεια της χώρας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Νομίζω ότι η σταθερότητα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του Κοσσυφοπεδίου και άλλων περιοχών, είναι σημαντική. Ελπίζουμε και θέλουμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε στην σταθεροποίηση των σχέσεων στην περιοχή μας μέσω μια περιφερειακής ανοικτής συνεργασίας με όλες τις χώρες», δήλωσε η Αρίφι.
--
Πηγή: ИНПРЕС