Ένταση στο Κοσσυφοπέδιο


Σεπτέμβριος 16, 2011.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και το προσωπικό των τελωνείων, καθώς και δυνάμεις της EULEX ενισχυόμενα με ελικόπτερα της KFOR έχουν αναπτυχθεί από το πρωί στις συνοριακές διελεύσεις του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία, μετά την πυρπόληση του φυλακίου του συνοριακού σταθμού  Γιάριντσε.


Σύμφωνα με το σχέδιο, η EULEX θα εκτελεί το επιχειρησιακό ρόλο των συνόρων καθώς οι αξιωματούχοι του Κοσσυφοπεδίου θα έχουν τον τεχνικό έλεγχο. Οι εντόπιοι Σέρβοι της περιοχής είχαν μπλοκάρει, από χθες,  σε δύο σημεία τη διέλευση των συνόρων και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση είναι τεταμένη.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή της Μιτρόβιτσας.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κοσσυφοπέδιο είχε δηλώσει ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ αν θεωρήσουν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται θα παρέμβουν για τη διατήρηση της ειρήνης και της τάξης στο Κοσσυφοπέδιο.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εξωτερικών  της Γερμανίας εξέδωσε οδηγίας για τους Γερμανούς τουρίστες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, λόγω της τεταμένης κατάστασης που υπάρχει.


--
Πηγή: info-Kosovo