Φλώρινα: «Έλληνες ακροδεξιοί κράτησαν όμηρους τους Σκοπιανούς και Ευρωπαίους ακτιβιστές»


Σεπτέμβριος 16, 2011.

«Σκοπιανοί και Ευρωπαίοι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στη Φλώρινα σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε το Coppieters Morris Centre που έχει έδρα τις Βρυξέλλες, βρέθηκαν υπό πολιορκία από ριζοσπάστες Έλληνες ακτιβιστές που προσπαθούσαν να σταματήσουν την προώθηση του «ελληνο-μακεδονικού»  λεξικού.
»Εκατοντάδες Έλληνες φασίστες (фашисти, φασίστι στο κείμενο) προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα, αλλά η απόφασή τους ματαιώθηκε από τις πολυάριθμες ειδικές αστυνομικές δυνάμεις.
»Πριν, στην δίοδο των ελληνικών συνόρων,  κοντά στο Μοναστήρι , στο συνοριακό σταθμό της Νίκης, οι ελληνικές αρχές έκαναν εξονυχιστικό  έλεγχο  σε όλους τους εισερχόμενους από τα Σκόπια στην Ελλάδα και τα οχήματα που είχαν προορισμό την Φλώρινα ερευνήθηκαν λεπτομερώς, από τους διάφορους αξιωματικούς, που έψαχναν για βιντεοκάμερες.


»Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη της φασιστικής Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδια στη  διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους Σκοπιανούς στην Ελλάδα. Οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλλει καταγγελίες σε βάρος των επιτιθεμένων στην παρουσίαση του λεξικού που έγινε στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια.

»Το περιστατικό αυτό έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου  Γκόραν Μιμιρόσκι του Καναλιού 5 και της δημοσιογράφου Μιλένας  Γκεοργκίεφσκα από την εφημερίδα ‘Βεστ’,- και παλαιότερα  του Δημήτρη Λιθοξόου- που συνελήφθησαν στην Φλώρινα με την υποψία ότι βιντεοσκοπούσαν δημόσια υπηρεσία (το Υποθηκοφυλακείο Φλώρινας) χωρίς άδεια.

»Παρά την αίτηση για χορήγηση άδειας που κατατέθηκε, επίσημα, στο Ελληνικό Γραφείο  Τύπου των Σκοπίων,  το ελληνικό υπουργείο στην Αθήνα, μέχρι σήμερα δεν έδωσε κάποια εξήγηση σχετικά με την άδεια του Καναλιού 5,  που είχε ζητήσει για την Φλώρινα και σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν τότε στην πόλη».

--
Πηγή: Канал 5 Телевизија