Ο Ερντογάν επισκέπτεται ‘ημιεπίσημα’ τα Σκόπια


Σεπτέμβριος 27, 2011.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βρεθεί στα Σκόπια στα πλαίσια μιας ημιεπίσημης επίσκεψής του.

Στην παραμονή του στα Σκόπια ο Ερντογάν θα συμμετάσχει σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με την ευκαιρία της αποφοίτησης της πρώτη γενιάς φοιτητών στο (τουρκικό) ‘Πανεπιστήμιο των Βαλκανίων’, στα Σκόπια.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός την Παρασκευή θα επισκεφθεί το «πολύχρωμο  Τζαμί» στην πόλη Τέτοβο και θα συμμετάσχει στα πανηγυρικά εγκαίνια της Σχολής Hafiz που θα λειτουργεί μέσα στο τζαμί. Το σχολείο αυτό υπήρχε και παλαιότερα και  η επαναλειτουργία του υποστηρίχθηκε από το παράρτημα του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την παραμονή του στην FYROM ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και βρίσκονται στο στάδιο του προγραμματισμού άλλες συναντήσεις με κυβερνητικούς και πολιτικούς εκπροσώπους.
Τ
ον Ερντογάν θα συνοδεύει ομάδα επιχειρηματιών από την Άγκυρα με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία, την ασφάλεια και την αμυντική  και στρατιωτική συνεργασία.


--
Πηγή: Lajmpress- Skopje