‘Ούτρινσκι’: «Κουράστηκαν οι Έλληνες από τις απειλές των Ευρωπαίων»…


Σεπτέμβριος 15, 2011.

‘ Επιμένουν να μας απειλούν ακόμη;’
 Αυτή ήταν η αντίδραση των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στη δημοσιοποίηση ότι ενδέχεται η Ελλάδα να αποκλειστεί από τη ζώνη Σένγκεν.

Αθήνα.

Οι Έλληνες βαρέθηκαν τις ευρωπαϊκές απειλές. Από τη μια έρχονται οι εικασίες ότι θα βγεί η Ελλάδα από τον Ευρωζώνη και τώρα έρχονται οι «Financial Times» ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη Σένγκεν λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστών.



Το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είναι υπεύθυνο για θέματα μετανάστευσης και της πολιτικής των θεωρήσεων, αντέδρασε στο δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί σύγχυση και αλλοιώνει την αλήθεια.

Σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα εργάζεται ενεργά με την υπηρεσία Frontex για την προστασία τόσο των συνόρων όσο και των χωρικών υδάτων και ότι το  ΕΚ υπέβαλε λεπτομερή πρόγραμμα για τον μελλοντικό έλεγχο των συνόρων.

Σε απάντηση, μάλιστα, στον ισχυρισμό ότι οι περισσότεροι μετανάστες εισρέουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, το ελληνικό υπουργείο ανέφερε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα για την παρακολούθηση των συνόρων με τις θερμικές κάμερες και ειδικό λογισμικό  για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών και συγχρόνως έχει ανακοινώσει την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα έλαβε, πρόσφατα,  ενίσχυση από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του κύματος των μεταναστών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ευρωπαϊκής ένωσης.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έμειναν έκπληκτα από το κείμενο των «Financial Times». Μερικά, μάλιστα, το εξέλαβαν ως προσπάθεια εκφοβισμού της Ελλάδας.

«Τα έχουν βάλει μαζί μας, μας απειλούν ανοικτά για το ευρώ και τώρα ότι θα αποβληθούμε από τη ζώνη Σένγκεν, τι άλλο θα απαιτήσουν τελικά; Ίσως σε λίγο μας πούνε να εγκαταλείψουμε το πλανήτη;», έγραψε η εφημερίδα ‘Έθνος’.΄
--

Πηγή: Утрински весник