Αλβανία: «Ξαφνική επίσκεψη Γκρούεφσκι στο Γκόλο- αγνόησε την κυβέρνηση των Τιράνων»


Οκτώβριος 15, 2011.

Με τον παραπάνω τίτλο  το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρεται  στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο Ντεμπάρ, στο χωριό Γκόλο ( αλβανική περιοχή Πρεσπών) συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του.


« Ο Νίκολα Γκρούεφσκι στην επίσκεψή του αυτή, στο αλβανικό χωριό αγνόησε  την κυβέρνηση των Τιράνων. Το υπουργικό συμβούλιο στα Σκόπια είχε προβεί σε μια βιαστική  ενημέρωση στα μέσα ενημέρωσης για την ξαφνική επίσκεψή του στο Γκόλο, ένας  αγροτικός τόπος ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί το κέντρο συγκρούσεων μεταξύ των Σλάβων των Σκοπίων και της Βουλγάρων, όσο αφορά την ταυτότητα των κατοίκων της περιοχής αυτής» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής ενθαρρύνοντάς τους  να δηλώσουν «Μακεδόνες» κατά την απογραφή του πληθυσμού που πραγματοποιείται στην Αλβανία και για το σκοπό αυτό  υποσχέθηκε ότι θα έχουν την φροντίδα του κράτους των Σκοπίων.

Μετά την επίσκεψή του Γκρούεφσκι στο Γκόλο Μπέρντε επέστρεψε στα Σκόπια χωρίς να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους των Τιράνων.

Η σκοπιανή  κυβερνητική αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον υπουργό τοπικής αυτοδιοίκησης Νεβζάτ Βέιτα, επισκέφθηκε το Δήμο Ντεμπάρ και με το δήμαρχο εγκαινίασαν  στο  Dzepiste, το δρόμο   του χωριού που ενώνει την Αλβανία με το κράτος των Σκοπίων, ένας δρόμος που φτιάχτηκε τελευταία στο  χωριό αυτό που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από τα αλβανο-σκοπιανά σύνορα.

--
Πηγή: Shekulli