Σκόπια- Κοσσυφοπέδιο: “Κατά της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια”


Οκτώβριος 22, 2011.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσόβου και της πΓΔΜ, Ενβέρ Χοτζάι  και Νίκολα Ποπόφσκι, αντίστοιχα, τάχθηκαν κατά νέων διαιρέσεων στα Βαλκάνια.

«Τα Βαλκανικά κράτη θα πρέπει να ακολουθήσουν πολιτικές που οδηγούν στην ένταξη στην ΕΕ και όχι πολιτικές ή λύσεις που ανήκουν σε μια διαφορετική εποχή, με τις προσπάθειες που γίνονται για την αλλαγή των συνόρων», τόνισαν  σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο ΥΠΕΞ, οι οποίοι αναφέρονταν στην κατάσταση του Βόρειου 
Κοσσυφοπεδίου και στις τάσεις που προωθούνται για την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων.


«Οι λύσεις για την περιοχή μας δεν πρέπει να διέρχονται από την αλλαγή των συνόρων, αλλά από την προοπτική ένταξης της στην ΕΕ. Η Ευρώπη μας δίνει ένα άριστο πλαίσιο στο θέμα αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να καταστεί οδηγός μας στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται και όχι επιστροφή σε λύσεις που ανήκουν σε άλλη εποχή που δεν συνάδουν με τη σύγχρονη αντίληψη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Ν. Ποπόφσκι.

Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ στη επίσκεψή του στην Πρίστινα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Γιακούμπ Κρασνίκι.

--
Πηγή: inanews