"Το ρεύμα αγανάκτησης διογκώνεται κατά του κεφαλαίου και της κοινωνικής αδικίας"


Οκτώβριος  16, 2011.
Λονδίνο.
Οι διαμαρτυρίες κατά της απληστίας των εταιρειών, της κοινωνικής αδικίας και των περικοπών στο προϋπολογισμό, έχουν αρχίσει να  μετατρέπονται σε  παγκόσμιο κίνημα με κοινό έρεισμα  φέρνοντας χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους σε όλον τον κόσμο.

Το κίνημα της «Οccupied World Street» που ξεκίνησε στον Καναδά και εξαπλώθηκε ραγδαία με αγανάκτηση στις ΗΠΑ (φωτό δίπλα), στην Ισπανία και κατόπιν στην Ελλάδα με διαδηλώσεις ενάντια στις περικοπές του προϋπολογισμού, σήμερα εξαπλώθηκε  σε 82 χώρες, γράφει η βρετανική εφημερίδα “ Τhe Independent”.

Σε μερικές χώρες οι διαδηλώσεις είχαν μικρή κλίμακα, όπως στο Τόκιο, όπου μόνο 200 άτομα διαμαρτυρήθηκαν, σε άλλες όμως χώρες οι διαδηλώσεις των 


αγανακτισμένων ήταν μεγάλες και σε πολλές πόλεις – όπως στην Ισπανία που έγιναν διαμαρτυρίες σε 60 πόλεις καθώς επίσης και στο Λονδίνο, όπου παρά τα αυστηρά μέτρα, τουλάχιστον 2.000 άτομα κατάφεραν να φθάσουν στο Χρηματιστήριο.

Η επέμβαση της αστυνομίας θεωρήθηκε απαραίτητη στη Νέα Υόρκη.
 Η μόνη διαμαρτυρία που οδήγησε σε εξεγέρσεις ήταν αυτής της Ρώμης(φωτό άνω). 

Συμμετείχαν σε αυτήν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Μια μικρή ομάδα άνοιξε πυρ με μπουκάλια κατά των βιτρίνων, έκαψε αυτοκίνητα  και επιτέθηκε στους δημοσιογράφους.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στη Ιταλική πρωτεύουσα επίθεση δέχθηκε και το Υπουργείο Άμυνας.

--
Πηγή: Агенция "Фокус"