Σκόπια: Νέα εμπόδια στην Ελλάδα


Οκτώβριος 16, 2011.

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων  από εταιρείες των Σκοπίων έχουν κολλήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και δεν μπορούν να παραδοθούν  εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών.
Μεταλλεύματα νικελίου, άνθρακα, χάλυβα που είναι για τις ανάγκες των μεγάλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, όπως  οι Fannie, Makstil, IGM Kavadarci Mittal, Κράματα Σκοπίων, εκφορτώνονται, αλλά είναι βέβαιο ότι μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα παραμείνουν στο λιμάνι.
Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, από αύριο το πρωί και πάλι  θα αρχίσει η απεργία των  Ελλήνων τελωνειακών και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.


Θα αποκλειστούν όλες οι συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα και δεν θα λειτουργήσουν οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι  ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη και την Τετάρτη μετά από ανακοίνωση των εργαζομένων σε αυτό.

Οι σκοπιανές εταιρείες έχουν χάσει εκατομμύρια από τις συνεχείς  απεργίες της Ελλάδας και αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές οδούς για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους και των πρώτων υλών προκειμένου να μειώσουν τον ανταγωνισμό και το αυξανόμενο κόστος.

Костадин Делимитов


Πηγή: Алфа ТВ