Η αντιπολίτευση των Σκοπίων κατηγορεί τον Γκρούεφσκι για απομόνωση της χώρας


Οκτώβριος 19, 2011.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε, σήμερα, τον σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι θέτει στο διεθνές περιθώριο τη χώρα.

Η Κοινωνική Δημοκρατική Συμμαχία με ανακοίνωσή της στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι με τις δηλώσεις του  ο πρωθυπουργός  τίθεται κατά των Ευρωπαίων αξιωματούχων και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και κηρύσσει πόλεμο προς την Ευρώπη.


Η αντίδραση της αντιπολίτευσης έρχεται μετά από συνέντευξη του Γκρούεφσκι, που δήλωσε ότι η ΕΕ θα αυξήσει την πίεση στα Σκόπια για να αναγκάσει τη χώρα να γονατίσει  μπροστά στην Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

«Απαιτώ από τα θεσμικά όργανα που βρίσκονται υπό την ηγεσία του Γκρούεφσκι να μας πουν αν μπορούμε να εγκαταλείψουμε, σήμερα, τη διαδικασία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για να μην χάνουμε χρόνο και ενέργεια. Σε συνέντευξή του ο Γκρούεφσκι ισχυρίζεται ότι κάποια ισχυρά κέντρα μας βλέπουν ως ανώριμους και απρογραμμάτιστους και αυτά τα κέντρα εμποδίζουν τη χώρα μας. Αυτό είναι μια πρόκληση μίσους. Αυτό δεν είναι ευρω-σκεπτικισμός, είναι μια προειδοποίηση για τη διεθνή απομόνωση της FYROM,  και αυτό είναι φοβερό», είπε η Βέσνα Βέντεφσκα, μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος των Σκοπίων.
--
Πηγή: Shekulli