«Πλημμύρισε περιοχή των Σκοπίων από βουλγαρικά πολιτικά φυλλάδια»


Οκτώβριος 10, 2011.

«Η βουλγαρική πολιτική εκστρατεία για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές μεταφέρθηκαν στην κεντρική περιοχή των Σκοπίων, στην πόλη Στιπ. Προπαγανδιστικά   πατριωτικά φυλλάδια ήταν διάσπαρτα το Σαββατοκύριακο σε όλη την πόλη, υπέρ του Βούλγαρου πολιτικού Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και της  αντιπροέδρου  του βουλγαρικού  κόμματος VMRO BND, Ντανιέλας Σιμιντσίεβα για την προεδρία και την αντιπροεδρία της Βουλγαρικής Δημοκρατίας», γράφει σήμερα η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


Πιθανόν, ο Καρακατσάνοφ και οι υποστηρικτές του, έριξαν τα διαφημιστικά φυλλάδια για να προσελκύσουν υποστηρικτές τους, Βούλγαρους σκοπιανούς, που κατέχουν βουλγαρικά διαβατήρια και οι οποίοι θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της Βουλγαρίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τα  βουλγαρικά φυλλάδια δεν αναφέρουν τίποτε για τα Σκόπια, απλά, εξάρουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά των βούλγαρων υποψηφίων.

«Σήμερα το πρωί οι κάτοικο του Στίπ- γράφει η σκοπιανή εφημερίδα- είδαν έκπληκτοι και αηδιασμένοι αυτήν την βουλγαρική πολιτική αναταραχή. Τα φυλλάδια του Καρακατσάνοφ ήταν διασκορπισμένα παντού, στις εισόδους των κτιρίων, στις θύρες των διαμερισμάτων, όπου ο καθένας γινόταν γνώστης των βουλγαρικών εκλογών».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας όλο το διαφημιστικό υλικό αφαιρέθηκε από την αστυνομία που αναζητά το δράστη ή τους δράστες της παρανομίας αυτής, αφού απαγορεύεται αυστηρά από σχετική νομοθεσία της πΓΔΜ.



--
Πηγή: Вечер Прес