Διαμαρτυρία για το Κοσσυφοπέδιο στην Πράγα


Οκτώβριος 10, 2011.

Δεκάδες άτομα διαδήλωσαν χθες στην Πράγα κατά της συμμετοχής της προέδρου του Κοσσυφοπεδίου  Ατιφέρε Γιαχάγκα στο «Φόρουμ 2000» που διοργανώθηκε από τον πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ.


Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τον βουλευτή του αντιπολιτευτικού  Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος , Γιαροσλάβ Φολντούνα. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν πανό που έγραφε ‘Kosovo je Srbsko’/ ‘ Το Κόσοβο είναι σερβικό’.

«Παραβιάζονται τα διεθνή ψηφίσματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κοσσυφοπέδιο. Οι Σέρβοι διώχθηκαν βίαια από εκεί», είπε ο Βάτσλαβ Ντβόρακ, ένας συμμετέχων.

Ο σημερινός πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους είναι ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες μετά την ανεξαρτησία της Τσεχίας και αρνήθηκε να στείλει πρέσβη στην Πρίστινα, αν και η Δημοκρατία της Τσεχίας έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του.

Ο Κλάους αναμένεται να καλωσορίσει  σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες του «Φόρουμ 2000» αλλά όχι την πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Ατιφέρε Γιαχάγκα. Σημειώνεται ότι ο ίδιος προσκάλεσε και τον πρέσβη της Σερβίας,  εκφράζοντας έτσι  την υποστήριξή του προς τη Σερβία.

--
Πηγή: Inanews