Ερντογάν: «Η τρομοκρατική Οργάνωση δεν αντιπροσωπεύει τους Κούρδους αδελφούς μου»…


Οκτώβριος 22, 2011.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέτρεψε τον κόσμο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα βγει από την τρέχουσα κρίση με ενότητα και αυτοκυριαρχία.

Ο Ερντογάν παρέστη στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας των τουρκικών συνδικάτων (HAK-IS) και με την ευκαιρία αυτή επέστησε την προσοχή, στο χρόνο κατά τον οποίο οι τρομοκράτες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις.


«Κάθε φορά που η Τουρκία κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής συμφιλίωσης, της ειρήνης, της ενίσχυσης της δημοκρατίας και της εδραίωσης της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, τυχαίνει να βρίσκεται εκτεθειμένη σε επιθέσεις όπως αυτή. Η τρομοκρατική οργάνωση δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ, εκπρόσωπος των Κούρδων αδελφών μου», τόνισε ο Ερντογάν, όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση αποτελούν όνειδος για την Ευρώπη και ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει στην τρομοκρατία, ούτε να προβεί σε παραχωρήσεις.



--
Πηγή: cihan