Ισραήλ: Αεροπορικές βάσεις δημιουργεί στο Νότιο Σουδάν


Οκτώβριος 23, 2011.

Το Ισραήλ, στα πλαίσια των στενών του σχέσεων με  το  Νότιο Σουδάν,  το σημαντική αυτό νέο κράτος της Αφρικής, ανακοίνωσε την κατασκευή αεροπορικών βάσεων στο έδαφος της  αφρικανικής χώρας,  όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η τουρκική ειδησεογραφική πύλη «Dünya Bülteni».


Από την ίδρυση του νέου κράτους, με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, ως Νότιο Σουδάν, το Ισραήλ προσπαθεί να αναπτύξει στενές σχέσεις με αυτό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Κούντς αλ Αραμπί», το Τελ Αβίβ σχεδιάζει την κατασκευή αεροπορικής βάσης στο έδαφος του νέου κράτους με αντάλλαγμα οικοδομικών δραστηριοτήτων του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Ισραηλινή στρατιωτική βάση προβλέπεται και η ανάπτυξη βάσης χερσαίων δυνάμεων, ενός στρατιωτικού νοσοκομείου καθώς και ενός εκπαιδευτικού κέντρου για νέους πιλότους.

Σημειώνεται ότι στο νεοσύστατο κράτος δραστηριοποιούνται ισραηλινοί φορείς, καθώς είναι αξιοσημείωτη και η παρουσία των ισραηλινών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα οποία προβλέπεται να διαμένουν οι ξένοι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι διπλωμάτες.


Πηγή: Dünya Bülteni