«Μούφα» η ανακάλυψη των αμφορέων από τον Πούτιν στον Εύξεινο Πόντο


Οκτώβριος 6, 2011.

Η ανακάλυψη των δύο  αρχαίων αμφορέων, αυτό το καλοκαίρι, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που βούτηξε στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, ήταν …σκηνοθετημένη, γράφει η αγγλική ‘Daily Telegraph’ υπενθυμίζοντας τη  δήλωση του εκπροσώπου του Ρώσου πρωθυπουργού.


Με μια ασυνήθιστη κυνικότητα ο εκπρόσωπος, Νμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι αμφορείς αφέθηκαν από δύτες τη στιγμή που βρισκόταν εκεί ο πρωθυπουργός Πούτιν.

«Οι αμφορείς ανακτήθηκαν από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας, που είχαν ανακαλύψει  οι  δύτες αρχαιολόγοι  στη διάρκεια μιας υποβρύχιας αποστολής τους», είπε ο Πεσκόφ που επέμενε ότι όλη η διαδικασία ήταν φτιαχτή. Παραδέχτηκε, επιπρόσθετα, ότι ο 58χρονος Πούτιν δεν έκανε κατάδυση στα βάθη της θάλασσας αν και φορούσε πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό και ότι δεν ανακάλυψε ο πρωθυπουργός, τους αρχαίους αμφορείς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Πούτιν είχε ζητήσει να δει τι είχαν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στο βυθό στη διάρκεια της έρευνα τους.

Според портпаролот на премиерот, археолозите сакале Путин „на самото место“ да види што тоа нашле на дното на морето во текот на своето истражување. Η εξήγηση που έδωσε ο Πεσκόφ είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη εντύπωση από το γεγονός αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε στην κρατική τηλεόραση και δόθηκε η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός είχε βουτήξει στα βαθιά με την καταδυτική στολή και ανακάλυψε τον αρχαίο θησαυρό, σημειώνει η εφημερίδα του Λονδίνου.
Η εντύπωση που δόθηκε από την υπόθεση αυτή ήταν ότι απεικονίστηκε ο Πούτιν ως πραγματικά ένας ισχυρός και ικανός άνθρωπος.
--