Το Ισραήλ προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία μετά το μεγάλο σεισμό


Οκτώβριος 23, 2011.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται να στείλει ενισχύσεις προς την Τουρκία μετά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το ανατολικό τμήμα της χώρας. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε περιμένει την προθυμία της Τουρκίας να αποδεχθεί τη βοήθεια που προσφέρει στους σεισμοπαθείς κατοίκους της  τουρκικής περιοχής.


Σύμφωνα με τουρκικές αναφορές ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού, των 7,2 βαθμών Ρίχτερ,  είναι μεταξύ 500 και 1000, στην τουρκική επαρχία  Βαν.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωσε ότι περίπου 45 πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει στην πόλη Erciş της επαρχίας  Βαν, η οποία βρίσκεται  επάνω σε γεωλογικό ρήγμα.

Ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ζήτησε από τον επικεφαλής του πολιτικού-στρατιωτικού τμήματος του υπουργείου, Άμος Γκιλάντ, να προτείνει προς την Τουρκία την προσφορά του Ισραήλ, «όση βοήθεια χρειάζεται».

Ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, για τα θύματα του σεισμού και επανέλαβε την προσφορά του Ισραήλ για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Γκιουλ ευχαρίστησε τον Πέρες, αλλά είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, αναμένεται να είναι σε θέση να  χειριστούν  το ζήτημα αυτό.

--
Πηγή: ynetnews