Τουρκία: Εξαγορά της στρατιωτικής θητείας με 12 χιλιάδες ευρώ


Νοέμβριος 22, 2011.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για ευκαιρίες  που δίνονται στους Τούρκους πολίτες να εξαγοράσουν τη στρατιωτική τους θητεία.


Ο Ερντογάν δήλωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα  του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ότι  η κυβέρνηση υπέβαλε ένα σχέδιο νόμου για τη στρατιωτική θητεία και αναμένεται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια αυτής ή της επόμενης εβδομάδας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας σε άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 30 χρόνια τους και θα πληρώσουν για αυτήν 30.000 τουρκικές λίρες (περίπου 12.000 ευρώ). Το μισό του ποσού υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος να το καταβάλει άμεσα και τα υπόλοιπα σε έξι άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Το Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι επιζήμιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  και τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την εξαγορά θα χρησιμοποιηθούν  σε βοήθεια προς τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών ή τους απόστρατους.

Η στρατιωτική θητεία στην Τουρκία είναι υποχρεωτική για όλους τους άρρενες ηλικίας από 18 έως 41 ετών. Τα άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί ή υπόκεινται σε κράτηση λόγω ποινικού μητρώου, απέχουν από την υποχρέωσή τους για μια πενταετία και κατόπιν κατατάσσονται στο στρατό.
--

Πηγή: Сител