Ερντογάν: ο χαρισματικός ηγέτης της Τουρκίας


Νοέμβριος 18, 2011.
Το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό περιοδικό ‘TIME’, σε προσεχή έκδοσή του, της 28ης Νοεμβρίου 2011, θα έχει ως τιμώμενο πρόσωπο τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


 Η έκδοση του περιοδικού με εξώφυλλο τον Τούρκο πρωθυπουργό θα έχει τίτλο: «Erdogans Way» και θα κυκλοφορήσει σε τρεις ηπείρους – όπως αναφέρει το CNN Turk- στην Ευρώπη, στην Ασία και στις χώρες του Νότιου Ειρηνικού.
Ο τίτλος του ‘TIME’, υποδηλώνει το δρόμο που άνοιξε η Τουρκία στη Αραβική Άνοιξη, όπου υπάρχει ο συνδυασμός του Ισλάμ και της Δημοκρατίας.
« Ο φιλο-ισλαμικός ηγέτης της Τουρκίας παρουσίασε στον αραβικό κόσμο την κοσμική φιλοδυτική δημοκρατία και κατέστησε τη χώρα του μια περιφερειακή δύναμη»
Τονίζεται ότι το  ‘ο δρόμος Ερντογάν’ αποτελεί ένα πολιτικό μοντέλο που τέθηκε ως κύριο παράδειγμα στις αραβικές χώρες της βόρειας Αφρικής που αναζητούν τη δημοκρατία και την ανάπτυξη.
Ο Ερντογάν ήταν αυτός που ισχυροποίησε τη χώρα του στην περιοχή, επηρεάζοντας με την πολιτική του πολλές χώρες, ενίσχυσε την αστική εξουσία στην πατρίδα του και περιόρισε την πολιτική εξουσία του Στρατού, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η στάση του ως προς το Ισραήλ,  τον κατέστησε συμπαθή στον αραβικό κόσμο, παρέχοντάς του την αίγλη του μεγάλου ηγέτη.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θεωρείται ένας πολύ σημαντικός πολιτικός τόσο στην περιοχή του, όσο και στην Ευρώπη.
--
CNN-Turk