Λαμπαδηδρομία στη Σόφια για την επέτειο της Συνθήκης Νεϊγύ


Νοέμβριος 20, 2011. (video)

«Πριν από 92 χρόνια έγινε σκληρή αδικία στη Βουλγαρία – στο προάστιο του Παρισιού, Νεϊγύ- οι νικήτριες χώρες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αποφάσισαν να χωρίσουν από την πατρίδα μας τα παλιά βουλγαρικά εδάφη της Νότιας Δοβρουτσάς, των δυτικών περιοχών, της Μακεδονίας και της Αιγαιακής Θράκης. Για δωδέκατη χρονιά το κόμμα ВМРО-Добрич ( το VMRO του Ντόμπριτς) θα τιμήσει με λαμπαδηδρομία  τις μαύρες ημέρες για τη Βουλγαρία, για να μην λησμονηθεί η συνθήκη της Νεϊγύ και τα ιστορικά διδάγματά της»


Για τα 92 χρόνια της υπογραφής της συνθήκης της Νεϊγύ θα γίνουν λαμπαδηδρομίες. Στις 25 Νοεμβρίου στην πόλη Ντόμπριτς και στις 27 Νοεμβρίου στη Σόφια.

Στην πόλη Ντόμπριτς θα συνδυαστεί η λαμπαδηδρομία με διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης φυσικού αερίου στην περιοχή .

«Τώρα η Βουλγαρία βρίσκεται  αντιμέτωπη με μια νέα απειλή – της εξερεύνησης και παραγωγής φυσικού αερίου. Οι εξαιρετικά επικίνδυνες τεχνολογίες μπορεί να καταστρέψουν  τη φύση και την εύφορη γη της Ντόμπριτς (Δοβρουτσάς)»

Η πομπή στη Σόφια, οργανώθηκε από την νεολαία του ВМРО και θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 27 Νοεμβρίου με σημείο συνάντησης στο μνημείο ‘ 1300 χρόνια της Βουλγαρίας’ στην πλατεία «НДК».

Κεντρικό σύνθημα της λαμπαδηδρομίας θα είναι «Οι Δυτικές περιοχές-πίσω στη Βουλγαρία» (περιοχή Σκοπίων).
Και το video του βουλγαρικού κόμματος:




Πηγή: ВМРО