Βουλγαρία : Συγχαρητήρια από Πρόεδρο και Κυβέρνηση σε Στάνισεφ, για εκλογή του ως προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών


Νοέμβριος 25, 2011.

Σόφια.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ συνεχάρη σήμερα τον Σεργκέι Στάνισεφ (φωτό) για την εκλογή του ως Προέδρου του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος επισημαίνει ότι η επιλογή του είναι όχι μόνον αναγνώριση προσωπική αλλά και αυτής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Βουλγαρικής Αριστεράς, η οποία ενισχύει διεθνώς τη θέση της.


Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρόεδρο, η εκλογή Στάνισεφ έρχεται σε μια στιγμή που η αριστερά στην Ευρώπη αναζητεί νέες απαντήσεις στις προκλήσεις της κρίσης και στην εξεύρεση  πειστικών τρόπων για εναλλακτικές λύσεις σε εκατομμύρια πολίτες.

Τον Σεργκέι Στάνισεφ συνεχάρη και ο πρόεδρος του δεξιού κόμματος ГЕРБ και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου επ’ ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου  του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Από τη  θέση αυτή δίνεται μια ευκαιρία στη Βουλγαρία να έχει έναν αντιπρόσωπο της, ο οποίος θα υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος ότι με την επιλογή σας ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η χώρα έλαβε μια ακόμη πιο ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Παρά τις πολιτικές διαφορές μας, είμαι βέβαιος ότι προς το γενικό συμφέρον των Βουλγάρων πολιτών θα λειτουργήσετε στο πλαίσιο του διαλόγου με τους συναδέλφους μας υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».


--
Πηγή: Агенция "Фокус"