«Ο πάμφθηνος οδοντιατρικός τουρισμός της Βουλγαρίας»


Νοέμβριος 25, 2011.

Λόγω της πίεσης των υπέρμετρων δαπανών που απαιτούνται  στον τομέα της υγείας στις (λεγόμενες) πλούσιες χώρες , πολλοί άνθρωποι δεν διστάζουν να ταξιδεύσουν από τη Δυτική Ευρώπη προς τις ανατολικές χώρες σε αναζήτηση φθηνότερων ιατρικών υπηρεσιών, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Deutsche Welle».

« Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ευπρόσδεκτοι στη Βουλγαρία και στις άλλες χώρες, όπου οι χαμηλοί μισθοί και υπηρεσίες κάνουν δυνατή την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε πολύ χαμηλές τιμές".


Μάλιστα, σε σχετική έκθεση εταιρείας ερευνών, επισημαίνεται  ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει αυτό το είδος ιατρικού τουρισμού.

Πολλοί Βούλγαροι οδοντίατροι έχουν επωφεληθεί από αυτή  τη διέξοδο των τουριστών και προσφέρουν ειδικά πακέτα για τους ασθενείς του είδους.

«Αυτό προσδίδει στον τουρισμό ένα επιπλέον προσόν, τον φθηνό και αξιόπιστο οδοντιατρικό  σχεδιασμό  στις επιλογές των διακοπών»

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο, Αλεξαντάρ Κλοσκόφ, που δραστηριοποιείται στη Σόφια, πολλές κλινικές θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν  τον ιατρικό τουρισμό.

Όπως σημειώνεται ο αναφερόμενος Κλοσκόφ προσφέρει αυτός και η ομάδα του, στους ασθενείς, αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορά από το αεροδρόμιο καθώς και περιήγηση στα αξιοθέατα.

Αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους προσφέρουν ολοένα και πιο φτηνά εισιτήρια για τη Σόφια και τη Βάρνα που αποτελεί διάσημο θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα και που έχει  άρτιες κλινικές για αλλοδαπούς.

Πρόσφατα, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση ταξιδιωτών για εξωσωματική γονιμοποίηση και πλαστική χειρουργική.


--
Πηγή: Агенция "Фокус"