Γκρούεφσκι: Ναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά όχι ταπεινωμένοι…


Νοέμβριος 20, 2011.

“Η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ παραμένει κύρια προτεραιότητα, αλλά όχι εις βάρος της χώρας και της αξιοπρέπειάς της”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι και πρόσθεσε ότι σαφώς  η χώρα του είναι έτοιμη για διάλογο και συμβιβασμό, αλλά δεν θα υποκύψει σε έτοιμες λύσεις που υπαγορεύονται από την Ελλάδα.


«Θέλουμε λύσεις στα προβλήματα, οι οποίες θα γίνουν σεβαστές από όλες τις πλευρές και η «Μακεδονία» έχει  τη δική της θέση και έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για αυτήν»

Θα προσθέσει ακόμη: ο λαός μας λέει ότι αυτός που μπορεί να κινηθεί θα βρει το δρόμο του. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και ποιος είναι ο δρόμος μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε ότι προσμένει  στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να επικρατήσουν οι ευρωπαϊκές αξίες και οι Βρυξέλλες να επιτρέψουν τα Σκόπια να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, παράλληλα με την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.

--
Πηγή: Sitel