‘Αυτοδιάθεση’ Κοσσυφοπεδίου προς τους 27 της ΕΕ: «Να μην δεχτείτε τη Σερβία»!


Δεκέμβριος 5, 2011.

Πρίστινα.

Ο ηγέτης της ‘Αυτοδιάθεσης’ Αλμπίν Κούρτι έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει χωριστά τους 27 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ αποστέλλοντας ξεχωριστές επιστολές προς τα κράτη μέλη για τους λόγους για τους οποίους , σύμφωνα με αυτόν, η Σερβία δεν πρέπει να λάβει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.


Ο Κούρτι προέβη στην κίνηση αυτή λίγες ημέρες πριν το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίσει αν η Σερβία θα λάβει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.
Ο Κούρτι πιστεύει ότι λανθασμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσει υπό έλεγχο τη Σερβία,  είναι να της παραχωρήσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας. Και ακόμη είναι λάθος της Ένωσης ότι έτσι θα ενισχύσει την παρουσία της στους μετριοπαθείς πολιτικούς κύκλους,  στην Σερβία
«Είναι λάθος κάθε παραχώρηση προς τη Σερβία, η οποία δραστηριοποιήθηκε ενεργά κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή σκηνή και έχει εργαστεί για να υπονομεύσει την κυριαρχία μας και την εδαφική ακεραιότητά μας, χρηματοδοτώντας και διοικώντας παράνομες δομές στο εσωτερικό της χώρας μας», γράφει ο Κούρτι.

--
Πηγή: gazeta Tema