Ντιγιαρμπακίρ: Συνελήφθησαν 14 άτομα ύποπτα για διασυνδέσεις με το PKK



Δεκέμβριος 5, 2011.

Σε συντονισμένη επιχείρηση της  τουρκικής διεύθυνσης πληροφοριών κατά της τρομοκρατίας και της  τουρκικής αστυνομίας,  συνελήφθησαν  14 άτομα ύποπτα για διασυνδέσεις τους με την τρομοκρατική οργάνωση των Κούρδων.

Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ για υποτιθέμενη δράση σε βομβαρδισμούς και δολοφονίες.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής αστυνομίας, «ενεργούσαν για την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, στις αγροτικές περιοχές της επαρχίας, με σκοπό να προπαγανδίσουν υπέρ της οργάνωσης νέα άτομα και να τα εκπαιδεύσουν σε πολιτικά,  ιδεολογικά και στρατιωτικά θέματα. Σκοπός τους ήταν να εκπαιδευτούν τα άτομα αυτά, λαμβάνοντας μέρος  σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, βομβαρδισμούς και δολοφονίες ώστε να αποκτήσουν την εμπειρία και ικανότητα των μελών  της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Στην κατοχή της ομάδας βρέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και χειροποίητες βόμβες, βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα,  υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, CD, DVD, κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες Sim κ.α, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό δημοσίευμα.


Πηγή: CNNTurk