Τουρκία: «Συνελήφθη κορυφαίο μέλος του PKK στην Κωνσταντινούπολη»


Δεκέμβριος 5, 2011.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Bülent Arınç δήλωσε σήμερα ότι  συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ένας κορυφαίο στέλεχος του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος – PKK, αλλά αρνήθηκε να πει το όνομά του.

Ο Αρίνς προέβη στις δηλώσεις αυτές σε τηλεόραση της Προύσας στην οποία ήταν φιλοξενούμενος σε ενημερωτική εκπομπή.


Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ σημαντικό να συλλαμβάνονται οι αυτονομιστές και ότι οι τουρκικές αρχές τους τρεις τελευταίους μήνες στο αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας έχουν κάνει πολλές επιτυχίες.

Ανέφερε ακόμη ότι η Οργάνωση των Κούρδων χρηματοδοτείται από το εξωτερικό και αυτό δυσχεραίνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οικονομική βοήθεια, όπως είπε, παίρνει από εγκληματικές ομάδες οι οποίες πωλούν  τσιγάρα και ναρκωτικά. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι  η τουρκική κυβέρνηση είχε παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ομάδων οι οποίες ήταν ύποπτες για διασυνδέσεις τους με την  τρομοκρατία.

Επιπρόσθετα το δημοσίευμα αναφέρει ότι αστυνομικές πηγές της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσαν  τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, ότι ύποπτοι τρομοκράτες έχουν τεθεί υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη.

Τη σύλληψη αυτή ανέφερε και το πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ, το οποίο ανέφερε ότι  μέλη των ‘Λαϊκών Δυνάμεων» συνελήφθησαν  στην Κωνσταντινούπολη.
--
Πηγή: yurthaber