Σκόπια: «Η Ελλάδα έχασε τη μία παρειά της»


Δεκέμβριος 13, 2011.

«Η απόφαση για την απονομή του διεθνούς δικαίου έχει πάντοτε παγκόσμια πολιτική σημασία και σπουδαιότητα, ως εκ τούτου, θα πρέπει, τώρα, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το ΝΑΤΟ, να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα για να αλλάξει τις απόψεις της».


Τα παραπάνω δήλωσε ο καθηγητής Δρ Olivier Rebelnik, ειδικός στο διεθνές δίκαιο και επί των υποθέσεων ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα ‘Πόρτα’ στη σκοπιανή τηλεόραση MTV.

“Εάν η Ελλάδα λόγω εσωτερικών πολιτικών λόγων συνεχίσει αυτή τη στάση, θα αποκλείσει περισσότερο τα Σκόπια. Τότε θα δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόβλημα.  Τα Σκόπια θα πρέπει να καταφύγουν πάλι στο Διεθνές Δικαστήριο  και να ζητήσουν  τη συμμόρφωση της Ελλάδας στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία ή μπορεί να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας με αίτημα να λάβει μια απόφαση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παρεμποδίζει την αίτηση προσχώρησης της FYROM, παρά τη σαφή διατύπωση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», είπε καθηγητής.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δυσμενή θέση. Ας μην υποτιμάμε την επίδραση ενός τέτοιου συνδυασμού, διότι αυτός ο συνδυασμός απηχεί στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχασε τη μία παρειά της», είπε ο Ρέμπελνικ.


--
Πηγή: Sky-Skopje