Ο Μεσούτ Γιλμάζ αρνείται τις δηλώσεις για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα


Δεκέμβριος 28, 2011.

 Ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ αρνείται  τις αναφορές σχετικά με αντίποινα πυρκαγιών στην Ελλάδα και προσθέτει ότι ορισμένες ιστορίες  που δημοσιεύονται  στις εφημερίδες της Τρίτης αποτελούν παρερμηνεία των δηλώσεων του.


Μερικές εφημερίδες ανέφεραν –τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα- ότι ο Μεσούτ Γιλμάζ είπε ότι «η Τουρκία έκανε αντίποινα στην Ελλάδα με πυρκαγιές στα δάση».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  των εφημερίδων της Αθήνας πίσω από τις πυρκαγιές των δασών των νησιών του Αιγαίου , στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 90, κρύβεται ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT), και ότι το ομολόγησε  ο πρωθυπουργός.

«Το άρθρο είναι εντελώς διαστρεβλωμένο», δήλωσε ο Γιλμάζ στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης , πριν από την πτήση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα  ορισμένων εφημερίδων που σχολιάζουν τις δηλώσεις Γιλμάζ σχετικά με κρατικά μυστικά , διακριτική ευχέρεια κεφαλαίων  κλπ, ο πρώην πρωθυπουργός είπε:

« Εγώ έχω κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον Οργανισμό της Ανατολίας (πρακτορείο Anadolu) σήμερα το πρωί και τώρα δεν μπορώ να επεκταθώ γιατί βιάζομαι»  και αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα είπε ότι  έχουν διαστρεβλωθεί τα λόγια του για άλλους σκοπούς και για  να προκαλέσουν αίσθηση…

--