Βελιγράδι: Διαμαρτυρία αστυνομικών μπροστά στα κυβερνητικά κτίρια


Δεκέμβριος 26, 2011.

Βελιγράδι- Σερβία

«Τα μέλη του Ανεξάρτητου Συνδικάτου της Αστυνομίας,  συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο απαιτώντας βελτίωση της οικονομικής κατάστασης όλου του προσωπικού της αστυνομίας. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 1.500 αστυνομικοί, εκπροσωπώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της Σερβίας.


Οι διαμαρτυρόμενοι  κράτησαν ενός λεπτού σιγής για να αποτίσουν φόρο τιμής στους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το Ανεξάρτητο Συνδικάτο της Αστυνομίας απαιτεί αύξηση του μισθού σε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας καθώς και πληρωμή των αναδρομικών και των οδοιπορικών.

«Δεν επιδιώκουμε τίποτε άλλο από μια καλύτερη αμοιβή», είπε ο πρόεδρος  της επιτροπής των απεργών, Dejan Djukic.

Οι αντιπρόσωποι των αστυνομικών ενώσεων ζήτησαν αν γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς και τον υπουργό Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία, όπως είπαν.

Η Ένωση έχει κηρύξει έννομη στάση εργασίας από τις 12 Δεκεμβρίου και τα μέλη της συμμετέχουν στις υπηρεσίες μόνον σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς κάλεσε εκ νέου  τους εκπροσώπους της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ένωσης των Αστυνομικών  να τερματίσουν τις στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν από τις 12 Δεκεμβρίου  δηλώνοντας ότι κάνει ότι είναι δυνατό  για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του κλάδου, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα  ‘Ντνέβνικ’ του Βελιγραδίου
--