Τρεις παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν παγωμένοι στη βόρεια Ελλάδα


Δεκέμβριος 27, 2011- Сител Телевизија

Η Ελληνική αστυνομία σήμερα βρήκε τους σωρούς τριών παράνομων μεταναστών συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου αγοριού και της μητέρας του, που βρήκαν το θάνατο από τη παγωνιά, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν  λιμνώδη περιοχή από την Τουρκία προς την Ελλάδα.


Οι σωροί του αγοριού και της μητέρας – ιρανικής καταγωγής- βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου, κοντά στην πόλη Φέρες , όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Το τρίτο σώμα ενός άνδρα αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας 25-30 ετών, ανακαλύφθηκε στις όχθες του ποταμού κοντά στις Πετράδες του Διδυμοτείχου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι τρεις λαθρομετανάστες προσπάθησαν να κολυμπήσουν διασχίζοντας τον ποταμό από την Τουρκία προς την Ελλάδα και πέθαναν από υποθερμία, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών,  που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συνεχίσει την οικοδόμηση ενός φράχτη (12,5 χλμ) κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, ο οποίος αποσκοπεί  στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, παρά το γεγονός ότι τα απαραίτητα κεφάλαια δεν εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κατασκευή του φράχτη θα ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες και θα περιλαμβάνει δύο παράλληλες περιφράξεις στις οποίες θα υπάρχουν συρματοπλέγματα.

Περίπου 128.000 μετανάστες συνελήφθησαν  το περασμένο έτος στη διέλευση των συνόρων από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Στη διάρκεια , εξάλλου, των εννέα πρώτων μηνών, του τρέχοντος έτους,  έχουν συλληφθεί περίπου  36.000 μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται από τους αρμόδιους οργανισμούς.
--