Κοσσυφοπέδιο: “Herzlich willkommen, Angela Merkel”


Δεκέμβριος 19, 2011.

Πρίστινα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκερ επισκέπτεται σήμερα το Κοσσυφοπέδιο και η πρωτεύουσα Πρίστινα έχει φορέσει τα καλά της. Η Γερμανίδα  καγκελάριος θα συναντηθεί  με τους Γερμανούς στρατιώτες και  θα έχει επίσης συναντήσεις με την ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου.


Ο Έντι Σεϊντίου διευθύντρια Εθιμοτυπίας του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι,  δήλωσε στο «Radion Europa e Lirë» ότι η εκτελεστική εξουσία της χώρας θα διοργανώσει μια μεγάλη δεξίωση προς τιμή τη Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Η Μέρκελ αναμένεται  στο αεροδρόμιο ‘“Adem Jashari’  του Κοσσυφοπεδίου στις 11:00 και θα έχει συνάντηση στο χώρο του αεροδρομίου με τον πρωθυπουργό Θάτσι, λόγω του περιορισμένου χρόνου της.

«Η επίσκεψη αυτή έρχεται  μετά από τα πολύ καλά νέα των Βρυξελλών και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορική επίσκεψη», είπε ο Σεϊντίου.

Ωστόσο, ο Maliqi Shkëlzen πολιτικός αναλυτής υποστηρίζει  ότι η επίσκεψη της Μέρκελ είναι πολύ σημαντική:

« Η Μέρκελ στο Κοσσυφοπέδιο θα επιβεβαιώσει εκ νέου τη θέση της Γερμανίας, ότι χωρίς την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, ή χωρίς την πρόθεση διαλόγου με το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία,  δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει αποδεκτή ως υποψήφια χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Maliqi.

--