Κοσσυφοπέδιο: Η ‘Αυτοδιάθεση’ απειλεί με νέο αποκλεισμό στις 22 Ιανουαρίου




Ιανουάριος 15, 2011.

Μπουγιάνοβατς- Πρίστινα.

Το εθνικιστικό κίνημα του Κοσσυφοπεδίου ‘Vetevendosje’ προγραμματίζει νέο αποκλεισμό των συνόρων για τις 22 Ιανουαρίου, εάν η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν πάρει απόφαση για την εφαρμογή της πολιτικής και οικονομικής αμοιβαιότητας έναντι της Σερβίας.


Μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις οπαδών της ‘Αυτοδιάθεσης’ και της αστυνομίας, οι συνοριακές διαβάσεις προς τη Σερβία είναι βατή.
Ωστόσο, παρόλη την ήρεμη κατάσταση, στις μεθοριακές διαβάσεις της Μπέλα Ζέμλια και της Γκνιλάνε-Μπουγιάνοβατς βρίσκονται αρκετές  αστυνομικές δυνάμεις, λόγω της δυνατότητας νέας συγκέντρωσης των διαδηλωτών.

«Τα τραύματα και οι πληγές δεν μας πτοούν  και μάλλον μας ενδυναμώνουν  για τις επικείμενες συγκρούσεις μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να αξιοποιηθεί  πλήρως η πολιτική και εμπορική αμοιβαιότητα με τη Σερβία, βάσει της απόφασης της συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου της 7ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους», δήλωσε ο ηγέτης της ‘Αυτοδιάθεσης’, Αλμπίν Κούρτι.

Ο αντιπρόεδρος του κινήματος, Σπεντ Αχμέτι, δήλωσε ότι αποφάσισε να αναδιοργανώσει τα μπλόκα, αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν εφαρμόσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, θα κλείσουν τις συνοριακές διαβάσεις την ερχόμενη Κυριακή»,  γράφει το σερβικό δημοσίευμα.

--
Πηγή: B92