«Το Ιράν θα εκδικηθεί για τις δολοφονίες των επιστημόνων του»



Τεχεράνη-(ιρανικό πρακτορείο)

Ο υπουργός Πληροφοριών Χέινταρ Μοσλέχι, δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, θα δώσει αποφασιστική  και συντριπτική απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες από τους πράκτορες της Μοσάντ, της CIA και της  MI6, που είχαν ως αποτέλεσμα το μαρτύριο  (θάνατο) του ιρανού επιστήμονα Μοστάφα Αχμαντί Ροσάν.

Ο Ιρανός υπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των δημοσιογράφων, στην Τεχεράνη την Κυριακή.


Ο Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, Ahmadi Roshan, ο οποίος εργαζότανε στο Νατάνζ, στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αυτός και ο οδηγός του μαρτύρησαν  την περασμένη Τετάρτη (11 Ιανουαρίου) σε μια τρομοκρατική επίθεση στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης.

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μπορούν να προσποιούνται ότι δεν  είχανε τίποτε να κάνουν με την τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα τρομοκρατικά μέτρα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Μέση Ανατολή, ο Moslehi επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εγκαταστήσει το σιωνιστικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή για την διάπραξη αυτών των εγκλημάτων, όπως τα βλέπουμε σήμερα.

Τόνισε ότι το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.


--