Νταβούτογλου: «Δεν πιστεύω στην αμνηστία του Άσαντ»



Ιανουάριος 15, 2012.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σχολιάζοντας την κήρυξη γενικής αμνηστίας από τον ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, υπενθύμισε ότι και παλαιότερα είχε προβεί σε ανάλογές δηλώσεις. «Η εμπειρία μας μέχρι τώρα, δυστυχώς, μας λέει ότι αυτά είναι απλώς λόγια, είναι μεγάλες υποσχέσεις που δεν τηρούνται», είπε.


Ο Νταβούτογλου που βρίσκεται στο Λίβανο συμμετέχοντας σε συνάντηση περιφερειακών επιτροπών του ΟΗΕ, έδωσε τις παραπάνω απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφου.

Επεσήμανε ακόμη ότι « αυτό το είδος  των δηλώσεων τις  έχουμε δει και στο παρελθόν. Τον περασμένο Απρίλιο, μετά την επίσκεψή μου , είχε δηλώσει ότι θα αρθεί ο στρατιωτικός νόμος και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αντί για την άρση αυτή τα μέτρα έγιναν ακόμη σκληρότερα. Τώρα κήρυξε γενική αμνηστία. Τέτοιες αποφάσεις τις έχουμε ξαναδεί», είπε.

Και θα συμπληρώσει:

«Αλλά αν ειλικρινά εφαρμοστεί και έχουμε θετικά αποτελέσματα, αυτό θα εκτιμηθεί. Ωστόσο, από την εμπειρία μας, νομίζουμε ότι είναι υποσχέσεις. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να εφαρμοστούν από κοινού με την αντιπολίτευση. Ελπίζουμε ότι δεν είναι τακτική για να κερδίσει χρόνο», δήλωσε ο Νταβούτογλου.
--
CNN Türk