Βουλγαρία: «Ο στρατός θα μας προστατεύσει από τη Χεζμπολάχ»



«Υπουργός Άμυνας: το Ισραήλ δεν προειδοποιεί μόνον εμάς αλλά και άλλες χώρες»


Ιανουάριος 7, 2012

 «Ο Βουλγαρικός στρατός μπορεί να εξασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και την προστασία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων», δήλωσε ο υπουργός  Άμυνας της Βουλγαρία, Άνιο Άνγκελοφ.


Η δήλωση του υπουργού έγινε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις μελλοντικές επιθέσεις στη Βουλγαρία από την οργάνωση «Χεζμπολάχ», μετά από  πληροφορίες συγκεκριμένης υπηρεσίας ‘στρατιωτικών  πληροφοριών’ ότι δεν υπάρχει σχετικά δεδομένα για το θέμα αυτό.

Ο Βούλγαρος υπουργός διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους ότι  «καταρχήν το Ισραήλ προειδοποίησε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να αυξήσουν  την τήρηση της ασφάλειας στα αεροδρόμιά τους, για τα ισραηλινά αεροσκάφη, μετά το θάνατο του επικεφαλής της  «Χαζμπολάχ»,  Imad Mugniya.

Έχουν γίνει εκτιμήσεις ότι κάτω από αυτές τις εξελίξεις ο βουλγαρικός στρατός,  με ελάχιστες προσαρμογές, είναι σε θέση να φέρει σε πέρας  τις προκλήσεις αυτές, «ο στρατός είναι θέση να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και να προστατεύσει τη χώρα», δήλωσε ο Άγγελοφ.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για «100 χρόνια των Βαλκανικών πολέμων και της Απελευθέρωσης- 1912-2012», ο Βούλγαρος υπουργός δήλωσε ότι κατά τη φετινή χρονιά θα συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός του βουλγαρικού στρατού μόνο σε δύο  από τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί.

" Θα ξεκινήσουμε από τις διαδικασίες  στις οποίες δεν προβλέπεται χρηματοδότηση – για την αποκατάσταση ενός νέου τύπου μαχητικής συσκευής και θα εκσυγχρονίσουμε τα συστήματα πλοήγησης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού", είπε.

--