Σκόπια: Οι εορτές ‘κόλλησαν’ την έκδοση του «Μεγάλου Μάκ;»



" Η Αθήνα αρνείται να υποβάλλει αίτημα στη γλώσσα μας"

Ιανουάριος 7, 2012-Сител Телевизија

Η αίτηση για την έκδοση του «αφεντικού» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει μπλεχτεί σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το Συμβούλιο Δικαιοσύνης είπε ότι συμμορφώθηκε με την υπόθεση, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει, ακόμη, σε συνθήκες έκδοσης, για τη διαβίβασή του σχετικού εγγράφου προς το  Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.


Το Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης, εκτός και αν λόγω των εορτών, αυτή η αλληλογραφία έχει καθυστερήσει.

Ωστόσο, ο Μάκης Ψωμιάδης περιμένει την έκδοση  του  σύμφωνα  με εκπροσώπους του ελληνικού γραφείου στα Σκόπια.

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα αναφέρουν ότι παρακαλάει να παραδοθεί  στις ελληνικές αρχές, επειδή οι συνθήκες κράτησής του στα Σκόπια είναι ανυπόφορες.

Η Αθήνα, παρόλα αυτά,  εξακολουθεί να αρνείται να υποβάλλει αίτηση στη σλαβική γλώσσα, όπως είναι η συνήθης πρακτική.

Λίγες ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας, οι ελληνικές αρχές στην επικοινωνία τους με τις σκοπιανές αρχές χρησιμοποίησαν τη γαλλική γλώσσα.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εξωτερικών δεν αμφισβητείται η ‘μακεδονική’ γλώσσα από το ελληνικό υπουργείο αλλά τις ονομασίες των διευθύνσεων που θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να  φθάσουν  στον προορισμό τους οι επιστολές.

Οι επιστολές απευθύνονται με τη συντόμευση PJRM/(Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) αντί  της πλήρους προσωρινής ονομασίας ( όπως είναι δηλωμένη στα Ηνωμένα Έθνη) και δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ο κατηγορούμενος  Big Mack/ « Μέγας Μάκης» κατηγορείται για υπεξαίρεση  3 εκατομμυρίων ευρώ και συνελήφθη σε καφετερία στα Σκόπια στις 9 Νοεμβρίου 2011.

Από τα  ελληνικά δικαστήρια κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή,  για εκβιασμούς και για απειλές κατά ζωής.

--