Αλβανία: «Κατέφυγε στην Ελλάδα ο Ντίσιος»




Ιανουάριος 13, 2012.

Ο ηγέτης του παραρτήματος της Ομόνοιας στην Κορυτσά, Naum Disho έχει διαφύγει στην Ελλάδα. Δύο ημέρες πριν ο Ντίσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους από το Εφετείο της Κορυτσάς και για να αποφύγει τη σύλληψη, κατέφυγε στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα των Τιράνων 'Tema'.


Μετά την εξέταση της προσφυγής του, ύστερα από την πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στον Ντίσιο ποινή φυλάκισης με την κατηγορία της παραβίασης των τάφων της Boboshticë. Ενώ για τους εργαζόμενους μαζί του τον Luan Zaçe και  Alqi Koroveshi, το δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωσή τους με εγγύηση.

Σύμφωνα με τις δικαστικές διαδικασίες στο νεκροταφείο της Μπομποστίτσας έγιναν εργασίες με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του επικεφαλής  της Ομόνοιας, Ναούμ Ντίσιο, για να δημιουργήσει μνημείο προς τιμή του Έλληνα Στρατιώτη, για τους στρατιώτες, δηλαδή,  που σκοτώθηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ντίσιος καταδικάστηκε με την κατηγορία της παραβίασης των τάφων,  λόγω παρεμβολής  με το έργο της επέκτασης της συγκεκριμένης πλατφόρμας και την κατασκευή  σκάλας με σκυρόδεμα στη μέση του νεκροταφείου της Μπομποστίτσας.
--