Οχρίδα: Αμερικανός Ακαδημαϊκός καταγγέλλει το Γκρούεφσκι για νεποτισμό και λογοκλοπή!




Ιανουάριος 17, 2012.

Οχρίδα. 
Ο Ακαδημαϊκός της NASA, Peter Bock, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή της NASA από τη Γη στο Φεγγάρι, εγκατέλειψε  το Πανεπιστήμιο Πληροφορικής της Οχρίδας « Άγιος Παύλος», ενώ είχε προσκληθεί  από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, να συμμετάσχει σε αυτό.

Δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το κυβερνητικό έργο, γιατί όπως ισχυρίζεται  στο Πανεπιστήμιο γίνονται καταχρήσεις και κυριαρχούν σε αυτό πολιτικές ίντριγκες, γίνονται μαζικές απολύσεις των ξένων καθηγητών,  υπάρχει νεποτισμός και εκφοβισμός των μαθητών να μην διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες που βιώνουν.


«Όταν  ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι έκανε διεθνή έκκληση για τη δημιουργία Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον αρχικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πληροφορικής «Άγιος Παύλος» της Οχρίδας, ήρθαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη δημιουργία.

» Τον Αύγουστο το έργο παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό και ενεκρίθη η Επιτροπή. Αμέσως άρχισαν  να δημιουργούν  την πανεπιστημιούπολη στην Οχρίδα και να εφαρμόζουν  τις παιδαγωγικές και ακαδημαϊκές πρακτικές. Το έργο ήταν αρκετά επιτυχές κατά τα δύο πρώτα χρόνια. Όμως από τον Αύγουστο του 2011, ο υπουργός Παιδείας Πάντσε Κράλεφ, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να τοποθετήσει  πρύτανη, τον Ντάνκο Ντάνσεφ.

»Από εκείνη τη στιγμή  άλλαξε όλος ο σχεδιασμός της ομάδας μας. Απολύθηκαν ξένοι καθηγητές και επικράτησε η λογοκλοπή από άλλους καθηγητές των Σκοπίων. Στο πανεπιστήμιο έγινε θεσμός η συνωμοσία, η λογοκλοπή και ο νεποτισμός», καταγγέλλει ο αμερικανός καθηγητής.
Και ενώ όλα αυτά γνωστοποιήθηκαν στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε για να διορθώσει αυτές τις παρατυπίες, γράφει το δημοσίευμα.

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός, όπως σημειώνεται, ενημέρωσε την ΕΕ και τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τα οποία συνεργαζόταν, ότι σταματά τη συνεργασία του,  με το σκοπιανό πανεπιστήμιο.

--