Η διαφθορά καλπάζει στην αστυνομία της Ρουμανίας



Ιανουάριος 17, 2012.

«Η Εισαγγελία του Βουκουρεστίου ασχολείται με καταγγελίες που έγιναν σήμερα σε 30 αστυνομικούς του 1ου και 3ου τμήματος του Βουκουρεστίου, οι οποίοι συνελήφθησαν  μετά από κατηγορίες εναντίον τους για διαφθορά και καταχρήσεις.

Οι Εισαγγελείς τους κατηγορούν ότι ανέλαβαν το ρόλο των προστατών των προαγωγών και των πορνών.


Επώνυμος μάρτυρας κατήγγειλε στην Εισαγγελία ότι οι αστυνομικοί των τμημάτων αυτών λαμβάνουν ποσοστά από Ρουμάνες πόρνες που συχνάζουν σε πολυτελή ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου.

«Αρκετοί αστυνομικοί από το Γραφείο Δημόσιας Τάξης, ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά από οδηγούς αυτοκινήτων, τους οποίους σταμάτησαν και ζήτησαν τις άδειες κυκλοφορίας και τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, τα οποία είχαν λήξει».

Επίσης, αναφέρεται, ότι αστυνομικοί, οι οποίοι κάνουν υπηρεσία μεταξύ των ωρών 22:00 και 06:00 παίρνουν χρήματα από τις πόρνες που συχνάζουν  στα ξενοδοχεία ‘Helo’,’ Ibis’, ‘Radisson’ και ‘Eurohotels’, όπως δήλωσε ο μάρτυρας που τους κατήγγειλε Stephen Iorgulescu.

Η διαφθορά λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση έχουν φθάσει σε τρομακτικά ύψη…


--
Πηγή: Romanialibera