Κοσσυφοπέδιο: Έγκριση από το Κοινοβούλιο για αμοιβαιότητα με τη Σερβία



Ιανουάριος 20, 2012.

Το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε την πρόταση που πρότεινε το «Δημοκρατικό Κόμμα»- PDK  που αντιστρέφει τους όρους της 7ης Δεκεμβρίου, μια πρωτοβουλία της «Αυτοδιάθεσης» για πλήρη αμοιβαιότητα με τη Σερβία.


Η πρόταση του PDK προβλέπει την αποδοχή των συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας και στο διάλογο μεταξύ των δύο μερών, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τους νόμους και το το Σύνταγμα ως προς τα μέτρα της αμοιβαιότητας, η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την έγκριση και την κατάργηση όλων των άλλων αποφάσεων που σχετίζονται με το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέτε Γιαχάγκα πρότεινε μια συνάντηση για το Σάββατο το βράδυ μεταξύ του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι και του ηγέτη της ‘Αυτοδιάθεσης’. Αλμπίν Κούρτι.

Πηγή της προεδρίας  ανέφερε ότι στο ‘κοινό τραπέζι’ θα παραβρεθούν και άλλοι πολιτικοί παράγοντες και έχει ως στόχο να εμποδίσει τη διαμαρτυρία της ‘Αυτοδιάθεσης’ που έχει προγραμματίσει για την Κυριακή.


--