Αλβανοί: « Ζητάμε την καταδίκη των ρατσιστικών ασμάτων των Σλάβων»



Ιανουάριος 20, 2012.

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» -‘ΑΚ’,  καταδικάζει έντονα τα ρατσιστικά άσματα κατά των Αλβανών και της Αλβανίας των Σκοπιανών οπαδών και αθλητών στη διάρκεια του αγώνα Χάντμπολ που διεξήχθη στη Σερβία.


« Η ‘ΑΚ’ απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν το συντομότερο δυνατόν τα κατάλληλα μέτρα κατά των οπαδών και των αθλητών, όχι επειδή οι Αλβανοί φοβούνται αυτές τις απειλές των Σκοπιανών, αλλά το γεγονός ότι η συμμετοχή  της Σκοπιανής εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  πληρώνεται από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος συλλέγεται από τους Αλβανούς πολίτες των Σκοπίων.
»Αναρωτιέται, ακόμη,  κανείς γιατί οι Σκοπιανοί έφεραν ένα τέτοιο  υβριστικό πανό, στον αγώνα που διεξάγεται στη Σερβία.

» Γίνεται φανερή η νοοτροπία από την οποία διακατέχονται οι Σλάβοι  (Sllavët) και οι Σέρβοι κατά της ‘Συμμαχίας’ που επιδιώκει την ενοποίηση των Αλβανών.

»Αν οι αρχές δεν λάβουν κατάλληλα μέτρα κατά του χουλιγκανισμού των οπαδών και των σκοπιανών παικτών του χάντμπολ, θα αποδειχθεί η αδυναμία του αλβανικού πολιτικού παράγοντα στα Σκόπια και θα καταλάβει η κοινή γνώμη,  γιατί οι ακτιβιστές της ‘ΑΚ’ διώκονται από τους Σκοπιανούς, μόνο και μόνο επειδή ζωγράφισαν το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας στο Τέτοβο», γράφει το δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου.


--