«Οι Έλληνες εξάρθρωσαν το λαθρεμπόριο του Σάριτς»



Ιανουάριος 4, 2012.

Στα χέρια του τμήματος λαθρεμπορίου και δίωξης ναρκωτικών, της ελληνικής αστυνομίας, βρέθηκε μια έκθεση που αναφέρεται  στις δραστηριότητες του δραπέτη των καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών, Ντάρκο Σάριτς και του οποίου ένα μέρος της μεταφερόμενης κοκαΐνης κατασχέθηκε τον Ιανουάριο του 2009.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vijesti» της Ποντγκόριτσας,  ήρθε στην κατοχή της ελληνικής αστυνομίας η εν λόγω έκθεση, μετά τη σύλληψη τεσσάρων Μαυροβούνιων για τους οποίους υπάρχει η υποψία ξεπλύματος χρήματος στην Αθήνα.

Η ομάδα φέρεται να σχεδίαζε να κάνει λαθρεμπόριο με το πλοίο «Zlatni lav» το οποίο είχε καταπλεύσει σε λιμάνι της Αργεντινής με νόμιμο φορτίο τσιμέντου, εκεί τοποθετήθηκαν 200 κιλά κοκαΐνης τα οποία κατασχέθηκαν στην Πίζα της Ιταλίας.

Λίγες ημέρες μετά την έρευνα του πλοίου, οι Έλληνες  έστειλαν έγγραφο σε κυπριακή τράπεζα με το οποίο ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με «τους λογαριασμούς και τις τραπεζικές υπηρεσίες καθώς και των περιουσιακών στοιχείων του αρχηγού της συμμορίας, Ντράγκαν Ντούντιτς».

Η τράπεζα προσδιόρισε τέσσερις υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τις Νήσους Μάρσαλ που ανήκαν στον Dragan Dudić και στον 25χρονο υιό του. Αυτές ήταν οι „Secondo Porto Shipping”, „Monteflowery“, „Maximus Shipping and Flipside Trading“, μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκε μεταφορά 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010.

-