Σερβία: «Ο στρατός θα αποκτήσει 21 ‘Χάμερ’»



Ιανουάριος 4, 2012.

Ο στρατός της Σερβίας θα λάβει αυτό το έτος 21 αμερικανικά οχήματα  τύπου «Hamer», αλλά, ο εξοπλισμός  και τα όπλα, τα οποία θα τοποθετηθούν  σε αυτά, θα προέρχονται από εγχώριες επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας , Ντράγκαν Σουτάνοβατς.


Δήλωσε, μάλιστα, ότι  ο εξοπλισμός  των οχημάτων θα γίνει στο εργοστάσιο ‘Zastava Trucks’ και πρόκειται για ένα νέο τετρακίνητο όχημα που θα αναπτυχθεί  προς όφελος του Στρατού και ενδεχομένως και της  αστυνομίας.

«Χρειαζόμαστε, επιπρόσθετα,  οπτοηλεκτρονικές συσκευές για την προστασία από στρατιωτικά βλήματα,  ώστε να καλύπτονται με ζώνη ασφαλείας» και πρόσθεσε ότι «τα ‘Hamer’ έρχονται ως δωρεές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν παραγγελίας του στρατού της Σερβίας» και ότι τα  οχήματα θα ανατεθούν σε ειδική μονάδα του Στρατού, η οποία στη συνέχεια θα καταστεί η καλύτερη  εξοπλισμένη μονάδα του είδους, στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος για την πρόθεση του Σερβικού Στρατού να ανανεώσει τα μαχητικά αεροσκάφη δήλωσε ότι προς το παρόν  το ενδιαφέρον του Υπουργείου κατευθύνεται  προς τα  νέα οχήματα πολλαπλών χρήσεων καθώς και  στην αγορά νέων ελικοπτέρων, μέσα στο τρέχον έτος.


--